פיתוח מוצר מפלסטיק

לפלסטיק יש תדמית של חומר "זול" ופשוט, אך למעשה הוא חומר מעולה מבחינת האפשרויות שהוא מספק לייצור. אפשר לפתח מוצרי פלסטיק בהרכב תכונות רחב מאוד. וכן – הוא חומר זול, לכל הפחות מבחינת הייצור, וזהו בעצם יתרון. אז מהיכן מתחילים בפיתוח מוצר מבוסס פלסטיק? ומהן האפשרויות שיעמדו בפניכם בתהליך זה? במאמר הזה נענה על שאלות אלה ועוד. מתחילים.

פיתוח מוצר פלסטיק – איך מתחילים?

פלסטיק הוא חומר מלאכותי שהתפתח עם השנים בעולם התעשייה, כך שהוא מותאם מאוד לפיתוח מוצרים חדשים. הפיתוח, שמכונה לעיתים בשם "תכן הנדסי", יעבור בין היתר את השלבים האלה:

1. אפיון – ראשית, יש לבצע אפיון של הדרישות מהמוצר ברמה העסקית – מה בעצם רוצים שהוא יעשה.

2. ייעוץ – התייעצות עם אנשי מקצוע בתחום הפלסטיק בכל הקשור לאפיונו הסופי של המוצר.

3. בחירה בין החלופות המתאימות – כולל סוג הפלסטיק שבו יעשה שימוש או איזה שילוב סוגי פלסטיק צריכים להיות. תידרש גם התחשבות באילוצים שונים כגון עמידה בתקנים. כמו כן, אפשר לממש את הייצור בעזרת שיטות שונות או שילובן, למשל הזרקת פלסטיק ועיבוד שבבי.

4. ייצור אב טיפוס – בין הרעיון לייצור ההמוני חייב להיות שלב של בדיקת המוצר בפועל ושיפור התכנון. לשם כך מייצרים אב טיפוס, בודקים אותו, מסיקים מסקנות ומשפרים בהתאם.

5. אופטימיזציה של תהליך הייצור – כאשר ישנו כבר תכנון סופי של המוצר הפלסטי, חשוב לתכנן את תהליך ייצורו באופן היעיל והחסכוני ביותר. כך שהיצור ההמוני לא יהפוך לבזבוז כסף "המוני" בשבילכם.

6. ייצור המוני – תחילת ייצור המוני, קבלת פידבקים מהשטח על המוצר, ואם יש צורך יתבצעו תיקונים ושיפורים. ייתכן גם מצב של פיתוח מוצר פלסטי שמיועד להיות מיוצר בכמויות קטנות או אפילו כפריט בודד. אך מוצרי פלסטיק ניתנים היום לייצור בכמויות גדולות באופן שהוא גם מהיר מאוד וזול.

מהן האפשרויות לפיתוח מוצר פלסטיק?

אלה כמה חלופות שמהן אפשר לבחור בפיתוח מוצר מבוסס פלסטיק:

·תכונות בסיסיות של החומר – הפלסטיק שבו משתמשים חייב לפני הכול להתאים למשימה, מבחינת תכונות בסיסיות כמו חוזק מבני. בהתאם לאופי השימוש המיועד במוצר עשויה להיות חשיבות גם לעמידות לחום ולאש למשל.

·בטיחות לבני אדם – לסוגי הפלסטיק השונים יש רמות סיכון כאלה ואחרות, שעושות אותם מתאימות לסוגי שימושים ספציפיים. חלקם למשל רעילים ואסורים לשימוש בצמוד למוצרי מזון. כך שגם זהו שיקול שצריך להביא בחשבון כבר בתחילת תהליכי האפיון והבחירה.

·עמידות בחומרים שונים – תכונה זו משמעותית למשל בייצור בקבוקים. בקבוק פלסטי לחומר ניקוי חזק במיוחד לדוגמה חייב להיות עמיד. עמידות כזו עשויה להידרש גם מבחינת חשיפת המוצר באופן חיצוני לחומרים שונים.

·גימור – צבעים, גוונים ומרקם פני שטח אשר מאפשרים לתוצר להתחרות בלא מעט מוצרים מבוססי חומרי גלם אחרים. אפשר גם להדפיס על פלסטיק, כולל על גבי משטחים לא ישרים. ישנה אף "צביעה מוליכה" כתחליף לסיכוך מהפרעות תדרי רדיו.

·שירותים משלימים – הייצור עשוי לדרוש שירותים משלימים שונים, כגון עיבוד שבבי או ביצוע הרכבות והלחמות.

·ידידותיות לסביבה – פלסטיק לא בהכרח מזהם את הסביבה. אפשר למחזר חלק מסוגי הפלסטיק וגם מהיבט זה רואים דרגות שונות ושילובי תכונות. למשל זמן התפרקות של החומר לאורך השנים ומידת הסכנה שהוא יוצר בהתפרקותו.

לסיכום

עקרונית, פיתוח מוצר מפלסטיק דומה לפיתוח מוצרים בכלל. אך לאור המאפיינים המיוחדים של חומר שימושי זה, חשוב לעבוד עם אנשי מקצוע מומחים ומנוסים.

פתח צא'ט
אפשר להציע עזרה?
היי,
אפשר לעזור?
דילוג לתוכן